Sitron og mysesorbet

Jeg lovte dere en “søt uke” forrige uke. Litt forsinket kommer neste søte utskeielse som er en sorbet som jeg ble inspirert til å lage etter en middag med kraftmammaene på Kolonihagen  nylig. Jeg ble generelt i godt humør av å spise på et sted som faktisk tar i bruk ekte og tradisjonelle norske råvarer i matlagingen. Måltidet ble toppet med en dessert som blant annet innehold mysesorbet! Så da var det bare å komme seg hjem og prøve å lage noe lignende – men likevel annerledes. Resultatet ble ordentlig godt. Jeg har testet den ut på flere – og både barn og voksne syntes dette var spennende. En fin blanding av syrlig og søtt. Jeg har tilgang til ekte proteinrik myse fra en bonde jeg kjenner som lager ost av upasteurisert melk. Jeg drikker noen gode slurker myse etter trening (bygger muskler) – ellers prøver jeg å bruke myse i så mye mat jeg kan – når jeg husker det. Kjenner du ingen som lager ost og kan skaffe deg myse så kan du prøve å lage myse selv av kefir. Ellers er det fullt mulig å lage ren sitronsorbet og tilsette vann i stedetfor myse. Her er min variant av sorbet:

4 dl myse
3 eggeplommer fra best mulig egg
Saft fra 4 sitroner (jeg kjørte dem gjennom en juicer)
1/2 dl lønnesirup
10 dråper sitronstevia
1 liten knype havsalt 

Pisk alt godt sammen. Smak deg frem. Surt eller søtt? Hell over i en ismaskin og kjør til passe sorbet-konsistens. Og nyyyyt! Jeg fikk rester som jeg satte i fryseren. Sorbeten var hardere neste dag men like god. Ifølge mellomsten min var den ENDA bedre dagen derpå!

 

Comments

  1. DEN skal lages neste uke. Må bare bestille myse først.

  2. Genialt! det skal jeg lage til dessert neste gang jeg får besøk av Gry og familien!!

  3. Sunn mamma says:

    Når jeg etterhvert klarer å finne en bonde i nærområdet som jeg kan hente melk hos, skal jeg starte opp min etterlengtede kefirproduksjon! Da skal det bli både ost og myse, og jeg gleder meg til å lage denne desserten:-)

  4. Oioi, nå har jeg mange nye oppskrifter som skal testes ut i helga som kommer! Takk Anne Marit :-)

Speak Your Mind

*