Søtpotet er et fint alternativ til potet. Man kan lage nydelig suppe av denne søtpoteten – og tror du jaggu ikke man kan lage kake av den også! Mange muligheter her altså. Hvis du tar deg tid til å lage denne browniekaken kan jeg love deg at du hadde aldri gjettet at det var søtpotet i den.
De fleste butikkjøpte kaker og oppskrifter inneholder mel med sitt gluteninnhold og antinæringsstoffer. Lager man kake med melerstatninger kan man ofte oppleve at kaken blir tørr… i denne oppskriften gjør søtpoteten at resultaten blir – og holder seg saftig!
Du trenger :
6 dl finraspet søtpotet
2 egg
0.6 dl klarnet smør/ghee (smeltet)
0.6 dl kokosolje (smeltet)
0.7 dl lønnesirup
1 ss kokosblomstsukker (evt litt mer lønnesirup)
Frø fra 1 vaniljestang
1 dl kakao
1 ts bakepulver
3 ss kokosmel
1 neve rosiner
Bland først søtpotet, egg, lønnesirup, ghee, kokosolje og vanilje.
Deretter med de tørre ingrediensene og rosiner.
Hell over i passende langpanne, smør formen godt med kokosolje eller klarnet smør. Stek på 185 grader i 30 minutt (i forvarmet ovn), midt i ovnen.
La avkjøle på kjøkkenbenken til den er kald, videre i kjøleskap minst en par timer (gjerne natten over!) så den får “satt” seg skikkelig. Begynner du å skjære i den før den har fått avkjøle seg skikkelig vil konsistensen være for våt og klissete. Ta deg tid til å vente!
Dette er mektige stykker som passer godt med en kopp kaffe, noen friske bær attåt kanskje? Vaniljekrem? Eller et dryss kakao. Ellers kan man justere oppskriften som man måtte ønske – tilsette hakkede nøtter, revet appelsinskall. Bytte ut ghee med kun kokosolje om man vil det – mer eller mindre søtning.
Denne kan man med god samvittighet nyte en og annen kveld til hverdags også, den er melke – og glutenfri pluss fri for raffinert sukker. Håper den faller i smak!
Kraftklem fra Vibeke
Så spennende oppskrift! Gleder meg veldig til å prøve:)