Kraftvennlig fastfood i utlandet: København

Nå er vi tilbake etter en herlig uke i Danmark, tenkte jeg med det samme kunne dele av mine positive matopplevelser! Dere lesere må mer enn gjerne dele deres, enten på forumet eller send oss mail – så kanskje vi kan lage et samleinnlegg nå når sommeren begynner å nærme seg slutten?

Nå var vi i København i 2 dager og hadde eget kjøkken sånn at vi hadde mulighet for å lage alle måltidene “hjemme”, meeeeen det er jo veldig deilig å kunne la matlaging, opprydding og koppvask ligge en gang i blant for så å dra ut og kose seg. Det er ikke noe problem å finne god mat i de største matvarebutikkene (som Irma f.eks) – mye økologisk, noe gressfora kjøtt og til og med en og annen upasteurisert ost for de måltidene man lager selv. Vil man derimot spise litt ute, vil jeg anbefale Palæo! Tror det finnes to av disse spiseplassene i København, hvor det serveres steinaldermat i lunsjstørrelse. Den ene spiseplassen ligger lokalisert i et av to markedshaller ikke så alt for langt fra København sentrum. Ca 20 minutters spasertur fra Tivoliet.

I tillegg til å spise på Palæo vil jeg på det varmeste anbefale å tråle igjennom begge markedshallene, det er et lite paradis av kvalitetsprodukter – økologiske urter, krydder, sjokolade, masse deilige kjøttprodukter, oster (også upasteuriserte!) og annet spennnende.

 

På Palæo kjøpte vi pølser av frilandsgris med sopp, persillepesto og remulade….

Wrap av (øko)egg, fylt med pulled pork (langtidsstekt (frilands)svinekjøtt) paleocoleslaw m.m.

Kylling i karrysaus av kokosolje+kokosmelk, spisskål og mandler.

Til måltidet unnet vi oss hversin ferskpressede juice – med vanilje, mynte/squash/sitron/ingefær/eple og en spesiallaget med jordbær for de minste.

Dette var også midt i blinken for de minste på 2 og 6 – lillebror slukte pølsene og storesøster likte kyllingen veldig godt. Jeg spiste kun litt av den rå kålen, da kål i utgangspunktet bør kokes før konsum – men vet dere hva, mandlene spiste jeg, tross fytinsyre! Dette er uansett et veldig godt alternativ til fastfood som serveres rundt om, da paleo utelukker sukker, mel/gluten. Fokus på ren mat er flott! Og ikke minst på dyrevelferd, økologiske egg og kjøtt fra frilandsgris blant annet. Prisen var heller ikke noe å si på. Vi kjøpte med oss noen av rettene i takeawayesker, som vi spiste til kveldsmat (og frokost!) – det funket helt utmerket, selv kaldt. Og for å toppe det hele kjøpte vi med store paleomuffins, gluten – og sukkerfri selvsagt. Noen flasker bjørkesevje i forskjellige varianter ble også med i posen tilbake til hotellet. God smak, gjennomtenkte ingredienser, god pris – alt i alt en veldig positiv opplevelse! Anbefales.

 

Comments

  1. Anbefaler også cafe/spisestedet RAW42 som ligger i Pilestrædet (indre by), rett ved siden av den andre PALÆO restauranten, samt Kong Hans Kælder drevet av paleo-kokk Thomas Roede.

Speak Your Mind

*