Kraftmødrene presenterer seg

Endelig er vi klare til lansering av vår lenge planlagte fellesside KRAFTMAMMA! Hurra! I den anledning vil vi sparke i gang en stor giveawya, eller gi-bort om du vil. Se her!

Hvem er så vi? Jo, vi er fire mødre som har funnet hverandre gjennom felles engasjement for ekte kraftkost og tradisjonelle tilberedningsmetoder. Vi har alle personlige erfaringer med hvordan næringstett tradisjonsmat gjør underverker for både store og små. Det er spennende å søke tilbake til våre forfedres tilberedningsmetoder. Deres erfaringsbaserte kunnskap nøytraliserte uheldige substanser i maten som gluten, kasein og antinæringsstoffer. Kraftkoking, syrning, bløtlegging, melkesyregjæring og surdeigsbakst er alle eksempler på tradisjonelle tilberedningsmetoder som gjør maten lettere å fordøye, som øker næringsinnholdet og ikke minst gjør den lettere tilgjengelig for kroppen.

Velkommen til vår verden. Her på bloggen vil du finne oppdatert informasjon om hver enkelt av oss, linker til våre siste blogginnlegg, felles produkter, kurs, matvarer, bøker og annet aktuelt vi kan by på. Vi har også laget et forum for alle kraftkostinterresserte der ute. Vi håper du får glede av det og bruker det flittig.

Listene over leverandører av ekte mat over hele landet skal gi deg mulighet til å fylle ditt eget kjøkken med mat som styrker deg og dine.

 

Vibeke

29 år
2 barn
Gan, Fetsund

 

 
Nettside/Blogg:
www.nærtogkjært.no

Etter en rebellsk ungdomstid med lite fokus på helse snudde det hele da jeg ble mor til mitt første barn. I årene som fulgte ble det eksperimentert med kjærnesund mat, vegetarmat, rawfood og lavkarbo, med ønske om å gi meg selv og min familie det beste av det beste. Ingen av disse alternativene ga meg det overskuddet jeg savnet og ikke minst den psykiske stabiliteten jeg søkte. I november 2009 kom jeg helt tilfeldig i kontakt med en meget kunnskapsrik herremann som introduserte meg for et tradisjonelt kosthold, nok så ulikt noe annet jeg tidligere hadde prøvd. Det føltes så grunnleggende riktig fra første stund og etter hvert kunne jeg kjenne på økt oversudd, mindre sykdom/ubalanser i kroppen og ikke minst en stabil psyke. Endelig. Etter mange år med angst, søvnproblemer og depresjoner. Nedstemthet ble snudd til livsglede. Etter mange år med tunge medisiner og en destruktiv livsstil.
Det gir meg ro i sjelen og en unik tilfredstillelse å kunne servere barna mine tradisjonsmat lagd fra grunnen av. Å se at de er friske og vokser seg sterke.
Er utdannet hjelpepleier og har alltid hatt en sterkt ønske om å hjelpe andre. Er i tillegg i gang med å utdanne meg til kostholdsveileder av samme grunn – jeg ønsker å lede andre i riktig retning slik at de kan ha det bra med seg selv. Blogger om tradisjonsmat, hudpleie og livsstil blant annet. Går alt etter planen blir det drift av gårdsbutikk iløpet av året. Drømmen har lenge vært å kunne tilby folk flest skikkelig tradisjonsmat m.m samlet på èn plass.

 

Gry

38 år
4 barn
Hole, Tyrifjorden

 

 
Nettside/Blogg:
www.frajordtilbord.no

Jeg har gått en lang og tornefull vei gjennom en jungel av kostholdstrender og helseregimer i jakten på god helse for meg og min familie. Sirkelen er sluttet og jeg har landet i tradisjonskostens havn. Denne maten som tross alt er årsaken til at vi alle er her i dag. Mine forfedres erfaringsbaserte kunnskap om hva man bør spise og hvordan man bør behandle maten for at den skal bli til god næring for oss er uvurderlig. Denne maten står også i skarp kontrast til mye av den næringsfattige og regelrett helseskadelige maten man får kjøpt i butikkhyllene i dag. Mange av dagens kostholdstrender er ernæringsmessige blindspor mener jeg. Ekte tradisjonsmat er variert, nærende og velsmakende. Den har alt en kropp trenger for å holde seg frisk og sterk.

Jeg har tidligere jobbet som journalist, skrevet bok og er utdannet yogalærer.

Jeg holder kurs over hele landet i tradisjonelle tilberedningsmetoder og har skrevet tre e-bøker om tradisjonsmat som kan kjøpes på min hjemmeside. Jeg skriver i dag på en masteroppgave om konfliktene mellom småskalaprodusentene og næringsindustrien her til lands.

 

Anne Marit

46 år
3 barn
Oslo, opprinnelig fra Lødingen i Nordland

 

 

Blogg: www.senseoflife.blogg.no.

Mitt aller første barn fikk diagnosen cøliaki i en alder av to år. Det var inngangen til år med “egenstudier” i kosthold og ernæring for min del. Jeg opplevde at ernæringrådene med erstatningsmåltider for mennesker med glutenallergi ikke holdt mål. Jeg måtte gå grundigere til verks. Da jeg selv opplevde å bli alvorlig syk fikk jeg bekreftet betydningen av å spise næringsrikt for å få kropp og sinn i perfekt balanse. Jeg var innom ulike kostholdsretninger før jeg oppdaget tradisjonskost og endelig følte at jeg endelig var “kommet hjem”. Alle brikkene falt på plass og jeg har aldri vurdert å se meg tilbake. Min egen blogg har vært min kanal for å formidle alt jeg har lært og erfart i håp om at andre vil velge samme vei som meg – den tradisjonelle vei – med næringsrik mat laget fra bunnen av med rene ekte råvarer. Jeg jobber i dag som markedssjef, men lever og ånder for mat og matlaging sammen med mine barn i fritiden.

 

Marianne

33 år
2 barn
Bærum

 

Blogg:
www. duggurd.no/blog
www.grontvann.com
(ligger brakk)

Siden jeg var barn har jeg, i likhet med en stadig voksende del av den norske befolkning, vært plaget med astma og allergi. Jeg er oppvokst med en godt over gjennomsnittelig mat- og helsebevist mor og jeg har således “alltid” vært interressert i temaet, og har vært innom det meste av kostholdsretninger. Jeg levde som veggis i flere år av etiske årsaker, men gikk bort fra det da det åpenbart ikke var tingen for helsa (mi). Vandringen i jungelen av mattrender er over og jeg har landet for godt. Astma og allergi vil jeg kanskje aldri bli helt kvitt, men at jeg kan hjelpe kroppen til å helbrede seg selv ved å gi den mes mulig ren og riktig brensel, er jeg ikke et sekund i tvil om. Når jeg fikk barn ble jeg om mulig enda mer opptatt av dette, og ønsket på alle måter å forebygge at de skulle få samme plager som meg. Foreløpig ser det veldig lyst ut!

I åpril 2013 startet jeg, sammen med 3 andre, Duggurd Gårdsbutikk. Et samvirkelag med forkus på ekte og ren mat produsert rundt om i vårt ringe land. Butikken ligger på Øverland Gård i Bærum og har åpent hver helg. Velkommen!

Marianne About Marianne

Hei. Marianne her. Jeg er kraftmammas datatekniske alibi foruten å drive Duggurd med tilhørende butikk, nettbutikk og kjøttabonnement.

Comments

  1. Gleder meg til å følge med på denne siden! Ser veldig bra ut! :)

  2. Dette er den nye favorittbloggen min :D

  3. Cecilie says:

    Jeg har dessverre ikke mottatt passordet til forumet. Har det skjedd en feil?

  4. Anne-Marie, er det riktig at du har hatt problemer med stoffskiftet? Hjalp kosthold eller må du medisinere i tillegg..? Jeg holder selv på å prøve ut levaxin men lurer på om kost kanskje er veien og gå… Synes meg huske du har skrevet om stoffskifte et eller annet sted? Hilsen My :-)

  5. Æh, Anne Marit skulle det selvfølgelig være, unnskyld!

  6. Takk for inspirasjon og glede! Og veldig gode pølser :-)

Speak Your Mind

*