Kraftmødrene i siste Kamille

Kamille har laget en fin sak om Kraftmødre og tradisjonsmat i siste Kamille. På sidene 129-132 kan du lese om hvordan vi ble “oss” – og hvorfor vi spiser og lever som vi gjør. Fire sider med informasjon om tradisjonsmat og “kom-i-gang-råd”. Forhåpentligvis kan dette inspirere enda flere rundt om i Norges land til å komme i gang med et nytt og bedre liv. Vi presiserer i artikkelen at tradisjonsmat ikke er noen ny trend eller diett. Det er rett og slett ærlig kunnskap om mat som vi mennesker har hatt i evigheter og som fortjener å hentes frem igjen. Tradisjonsmat er heller ikke en vidunderkur. Det tar tid å innføre nye kostholdsvaner og det er viktig å ta en ting om gangen for å ikke miste motet. Bruk et år, gjerne flere på å legge om til mer næringstett mat.  Start med kraftkoking, deretter baking og behandling av korn, bytt ut planteoljer med animalsk fett og kokosolje, deretter melkesyregjæring av grønnsaker og hjemmelaget kefir basert på fersk upasteurisert melk fra en bonde i nærheten. Selv har jeg det siste halvannet året fått levert melk fra en bonde en time fra Oslo. Alt er mulig å organisere og gjennomføre bare ønsket er sterkt nok! Med litt planlegging trenger heller ikke matbudsjettet å bli dyrere enn det er i dag. Og jeg lover deg – det finnes likesinnede rundt deg som du kan gå sammen med for å få det hele til å bli mer gjennomførbart.

Er du ny her inne anbefaler vi deg å skumme deg gjennom de ulike artiklene. Vi er egne ABC-sider som gir deg råd om de helt grunnleggende matlagingsprinsippene. Og lurer du på noe er det bare å spørre i vei i kommentarfeltet. Lykke til!

 

 

Comments

  1. Vakre urkvinner! Dere er kjempeflinke!

  2. Flott artikkel! ;)

  3. Helene Harefrøken Helene Harefrøken says:

    Hvilket nr er dette? Er det dèt som er i salg nå?

  4. Fantastisk!

Speak Your Mind

*