Kraftkost sin levergryte

I dag gjesteblogger Ellinor som har bloggen Kraftkost Hun er en fusjon av lavkarbo og kraftmatentusiast. Tåler du fløte og rømme i oppvarmet form er denne gryten noe for deg. Er du sensitiv til melkeprodukter kan du forsøke å røre inn syrnede og upasteuriserte varianter helt mot slutten og erstatte fløten med upasteurisert rømme når du serverer. Alternativt kan du lage en melkefri variant eller bruke kokosmelk om du ønsker den kremet.

 

Vi ønsker flere gjestebloggere velkommen til å dele sine oppskrifter hos oss. Bare send oss en mail eller si fra i kommentarfeltet!

 

Levergryten til Kraftkost kommer her:

Oppskrift : 4 pers.

ca 600 g lever av lam, storfe eller kalv

5-6 skiver bacon, gjerne økologisk fra Grøstad gris .

1-2 ss smør

løk .

2 gulrøtter .

1 liten bit  sellerirot eller persillerot .

5-4 champignon.

1/2 ts grovmalt pepper .

3/4 ts salt .

1 knust laurbærblad .

1 ts tørket timian .

3 dl kraft, lam el okse .

3 dl  rømme eller crème fraiche.

1 ss maisennamel rørt ut i 1/2 dl vann

Friske urter, timian, persille .

Brun renset lever, bacon og champignon i smør, stek så gulrot, sellerirot og løk og ha alt i en gryte. Ha i krydder, kraft og rømme/creme fraiche og kok opp og la trekke i 10-15 min. Jevn med maizenna og smak til med salt/pepper og friske urter.

IMG_2457

Potetmos :
ca 1 kg poteter el. søtpotet eller en blanding av begge .
ca 1dl fløte
2 ss smør
salt, pepper

Kok poteter i usaltet vann, hell av, mos med stavmikser, smak til med fløte, smør, salt og pepper. Tåler du ikke melkeprodukter kan du bruke kokosmelk/fløte.

IMG_3044

Comments

  1. Veronica says:

    Kan man bruke hjemmelaget yoghurt istedet for fløte/creme fraiche?

Speak Your Mind

*