Julesjokolade med appelsinsmak

julesjokkis1

Oppskrift

4 dl mandler (ferdig bløtlagt og tørket på forhånd)
2 dl dadler (små, kjøpt billige i internasjonal mat-butikk)
2 ss råkakao
10 dråper stevia med vaniljesmak
finraspet skall av en hel økologisk appelsin (medium stor)
4 ss kokosolje
en klype salt

Kjør mandlene i foodprocessor med s-blad til de er finknust. Ha i en klype salt, kakaopulver og skallet fra appelsinen og kjør noen sekunder til. Ha så i dadlene og stevia og kjør det godt sammen før du til slutt slipper kokosoljen ned i trakten på maskinen og venter på at blandingen skal forme seg til en masse som til slutt blir en ensartet klump. Denne formes til små kuler med hendene eller dyttes ned i sjokoladeformer eller isbit-former og puttes i fryseren. Så er det bare å ta frem og nyte når det måtte passe nå i disse juletider :o) Nydelig gode er de!

PS! Prøv med klementin om du ikke har appelsin- også en vinner!

Comments

  1. Er det strengt tatt nødvendig å tørke mandlene før man lager disse hvis de skal oppbevares i fryseren? Har ikke dehydrator og liker ikke ha stekeovnen durende i timesvis.

  2. Bruker du vanlige mandler eller økologiske? Sistnevnte er ikke å få tak i her jeg bor..

  3. Den oppskriften og den sjokoladekule oppskriften uten appelsin på Grys blogg er bare helt fantastisk. Jeg og toåringen i huset er helt hekta! I begynnelsen rullet vi flotte små kuler, men etter at jeg fødte min andre sønn her hjemme i oktober, har det vært litt travlere, så massen spise med skje. Og går nå under navnet “amme-godt” her i huset. :)

Speak Your Mind

*