Hjemmelagde seikaker er billig og god hverdagsmat!

 

Oppskrift
1 pakke first price seifilet (billig og villfanget i Atlanterhavet)
3 dl finhakket purreløk
1 egg
1 ss uraffinert salt
Noen gode drag fra pepperkverna
1/3 ts spisskummin eller muskat
2 ss arrowrot eller potetmel

Kjør iskald sei, egg og krydder i en kjøkkemaskin med s-blad. Spe med fiskekraft eller
1-1,5 dl fiskekraft eller vann  som er kokt opp, tilsatt 1 ss gelatin og deretter kjølt ned igjen. Ha så i stivelse og kjør noen sekunder for så å ha i løken til sist og få det jobbet inn i massen. La gjerne massen stå og sette seg en halvtime i kjøleskapet om du har tid, før du begynner å forme kakene. Jeg har et glass kaldt vann stående og dypper spiseskjeen i vannet før hver fiskekake jeg former. Da blir det lettere og de blir penere.

Stek i rikelig med ekte smør, utsmeltet talg eller ghee.

Server med hva du måtte ønske av tilbehør eller stikk dem på en gaffel og spis dem som de er. Barndomsminne….

Som oftest spiser vi opp fiskekakene som de er uten noe tilbehør. Men de smaker fortreffelig til f.eks kokte poteter og gulrøtter med masse smør krakket godt ned i grønnsakene. De er også gode på en surdeigsskive med stekt løk og fermentert ketchup på. Potetstappe til er også en innertier med litt melkesyregjæra grønnsaker til. Du kan veldig gjerne steke dem i litt tamari, ingefær og hvitløk og gjøre en asiatisk vri av dem. Lag en tykk god hvit saus på fiskekraft og fløte eller kokosmelk er også nydelig. Kun fantasien din kan sette grenser for hvordan du velger å innta seikaker!

Comments

  1. Takk for oppskrift :) Hvor lang tid bruker du på å lage dem ca? Og hva anbefaler du selv av tilbehør ( jeg er så dårlig på å “skjønne” hva som smaker bra sammen) ?

  2. Ser nydelig ut! Jeg lager dette idag, takk for oppskriften. Hvor mange fiskekaker blir dette ca? Eller hvor mange munner metter de? Har er vi to voksne og tre aktive tenåringer, vurderer å øke oppskriften… :)

  3. Åååh – så godt. Jeg får vann i munn. Mellomsten og jeg lagde fiskekaker i forrige uke av en blanding av torsk og sei – og ellers mye av det samme som du har i oppskriften her. For første gang klarte vi å lage fiskekaker som ikke var såkalt “korte” (kornete inn). De var glatte og myke inni. Og det smakte snadder! Anne Marit

  4. Hjemmelagde fiskekaker er digg ;) kjøper du arrowrot på iherb?

  5. Hei! Jeg må ha det med teskje: Hvor mye væske skal i? ref “Spe med fiskekraft eller
    1-1,5 dl fiskekraft eller vann som er kokt opp, tilsatt 1 ss gelatin og deretter kjølt ned igjen.”

  6. Torill Bodding says:

    Hei
    Takk for oppskrift! Det er første gang jeg har fått til fiskekaker – JIPPI!!!
    Var litt for raus med salt og pepper, og siden jeg maler fisken i kjøttkvern skulle jeg antagelig ha brukt litt mer potetmel – det skal jeg finne ut av :-)
    Et tips / ønske: putt fiskekraft / vann med gelatin opp i ingredienslista – d slipper fler enn meg å ta en ekstra tur på butikken :-)

    Hilsen Torill

Speak Your Mind

*