Hårkur for tørt hår – det funker!

Jeg skal innrømme at jeg har lagt igjen mye penger hos dyre frisører opp gjennom. Hver 6. eller 8. uke var jeg innom frisøren for å klippe og farge. Nå lar jeg bare håret vokse. Jeg farger det fortsatt, men langt sjeldnere – og jeg prøver å finne gode alternativer med mer naturlige ingredienser. Etter at jeg begynte å jobbe har jeg varmebehandlet håret mer enn før i form av føning og rettetang. Det sliter på håret – og det merkes. Her er jeg i gang med en hårkur med kun naturlige ingredienser. Og det fungerer! Som vanlig bruker jeg ikke oppskrift, men har satt sammen en hårmaske med ingredienser som tilfører håret skikkelig ekte næring og fuktighet. Denne gangen brukte jeg 2-3 eggeplommer fra lykkelige høner (så klart!), noen spiseskjeer med god Øverlandhonning, noen klunker med olivenolje (eller kokosolje – enda bedre!) for å klare å røre ut og noen gode dråper med essensielle oljer (lavendel, rosehip eller andre for luktens skyld). Fukt håret og masser masken inn i hele håret. Dekk godt til og la virke i 20-40 minutter før du skyller ut. Pass på å ikke bruke for varmt vann – da kan eggeplommene klumpe seg og sette seg i håret. Ikke lurt! Eggeplommer inneholder mye næring og fettstoffer som gir vakkert hår. Vurder å blande en eggeplomme inn i shampoen din neste gang du vasker håret. Eller lag din egen hårkur som jeg har gjort her. Etter at masken eller kuren har virket lenge nok og alt er skyllet ut – vask håret på vanlig måte om du vil.

Har du noen naturlige hårtips du vil dele? Gode fargetips?

Comments

 1. Silje Førland says:

  Kjenner du til Masaga? Naturlig hud og hårpleie. Veldig kjekke produkter!

 2. Igjen: Henna, Amla, Indigo og Cassia. Helt supert for håret :-)

 3. Kjenner ikke til Masaga nei. Sjekker ut. Takk for hårtips Heidi.

 4. Mariann says:

  Hva er øverlandhonning?? Kan jeg bruke vanlig akasie honning??

  • Hmmm hvor han du lest om øverlandhonning? Jeg kjenner kun til at de har bikuber på Øverland gård der Duggurd har sin gårdsbutikk. Kan det være den du sikter til? Kaldslynget honning er det beste om du ønsker naturlige enzymer og honningen så potent og god som mulig. Selges ofte på bondens marked eller du får kjøpt på nettet.

 5. Helene Harefrøken Helene Harefrøken says:

  Vil ikke oljen sette seg i håret og gjøre håre “tungt og fett” etter at du har skylt ut?

Speak Your Mind

*