Gelatinrike marshmellows

Det er ferietid! Jeg tenker derfor det passer bra med litt utskeielser og en “søt uke” denne uken. Barna og jeg begynte denne første ferieuken med å lage marshmellows. Veldig populært blant de små! Resultatet ble jammen ikke så værst heller – over all forventning faktisk – og skålen med godsaker ble spist opp i en fei av en gjeng nysgjerrige barn. Konsistensen er kanskje litt annerledes og litt mer “skjelvende” enn sukker-marshmellows som du finner i butikken – og smaken likeså. Men likevel – dette er ikke et dumt alternativ til mye av det du finner i butikken. Og godt er det å vite at de inneholder ingredienser som gjør godt for en liten kropp. Det finnes mange oppskrifter på marshmellows på nett. Prøv deg frem og lag din egen variant. Vi har planer om å lage rosa marshmellows som neste eksperiment – tilsatt litt bærsaft. Del gjerne dersom du klarer å lage enda bedre marshmellows enn dette – eller du har ideer på hva man kan lure oppi av næringsrike ingredienser. Her er vår oppskrift denne gangen:

ca. 2 1/2 dl vann
3 ss gelatin
1/4 – 1/2 ts stevia, avhengig av hvor søt smak du ønsker
2 ss lønnesirup
4 ss myse (kan droppes)
1/2 tesskje vaniljeessens eller vaniljepulver
1 “knype” havsalt 

Varm opp vann og gelatin til gelatinet er smeltet. Tilsett øvrige ingredienser.  Smak deg frem og la små fingre få smake også! Pisk for hånd i ca 10 minutter eller bruk kjøkkenmaskin/håndmikser til alt er hvitt og nesten stivt. Hell over i en form. La barna hjelpe. Sett i kjøleskapet og la stivne. Det tar ikke mange minuttene før du kan skjære til superfine marshmellows. Yummi!

Comments

  1. Fy søren, for en god idé! Må prøves ut i kveld!

    • Si fra hvordan det smakte – og kom gjerne med tips hvis du får gode ideer til hvordan gjøre oppskriften enda bedre!

      • Ah, glemte helt å svare.
        Men jeg lagde de og selve smaken ble nydelig. De ble litt for gelé for mine barn. De ville ikke engang smake. Så det endte med at jeg spiste opp nesten alt selv :)

        Skal prøve igjen nå, men med et par justeringer. Fant en lignende oppskrift på mommypotamus men hun gjorde et par ting annerledes… Hmm, man må vel finne sin vei for sine smaksløker og konsistensganer her!

  2. Sunn mamma says:

    Disse er supergode, og det beste av alt er at tenåringene i huset gjerne spiser de! Svært lite hjemmelaget godteri de ellers vil ha. Jeg har ikke tilgang på myse og lager de derfor uten:-)

  3. Det ble ikke noe særlig med yacon sirup, men det var kanskje opplagt?! ;)

  4. Jeg prøvde nå nettopp med stevia dråper. Det ble faktisk topp! De jeg brukte smaker English Toffee. Legger med Iherb link.

    http://www.iherb.com/Wisdom-Natural-Sweet-Drops-Liquid-Stevia-Sweetener-English-Toffee-2-fl-oz-60-ml/9674

  5. Kan man bruke honning i stedenfor lønnesirup?

  6. Nå har jeg laget to runder med disse og de skiller seg hver gang… Hvorfor? Buhu :(

    • Aner ikke- har ikke opplevd dette. Må prøve igjen og prøve å få det til å skilles, for å kunne svare på det :-S Noen andre som vet???

  7. Gelatinmamma says:

    Er det noen som har funnet ut hvor man kan skaffe billigst mulig, økologiske gelatin?
    Det går fort unna for tiden…

Speak Your Mind

*