Denne uka er kraftmødrene i snopemodus. Her kommer Gry sine populære sjokoladekuler!

Sjokoladekulene mine er like genialt enkle som de er genialt gode. Jeg lager dem ofte, sist i forrige uke, for lærerstudenter på Universitetet i Stavanger. De var  i lykkerus der de satt og gumlet midt i skoletiden. Jeg tror dette er en av mine mest populære oppskrifter og leg får stadig høre fra lesere og kursdeltakere at denne er en innertier som stadig må lages.
Da må den selvsagt deles her på kraftmamma-siden vår også. Vibeke kommer til å dele sine kokosbiter mot slutten av uka, så her er det bare å følge med. De nydelige fettbombene har hun har hatt “pica” på gjennom hele sitt siste svangerskap :-)

Oppskrift på enkle sjokoladekuler
4 dl mandler, ferdig bløtlagt og tørket
2,5 dl dadler, jeg kjøper små myke i internasjonal mat-butikker
3-4 ss råkakao
4 ss ekstra virgin kokosolje
En klype mineralsalt uten antiklumpemiddel

Kjør mandlene i foodprocessor med s-blad til mel, ha deretter i de øvrige ingrediensene og kjør ett par minutter til. Massen vil da samle seg i en klump. Hvis ikke, tilsett et par ekstra dadler og/eller en ss kokosolje og se hva som skjer.

Forme til kuler og sett kjølig slik at de får “sette seg”. Jeg oppbevarer i glass i fryser eller kjøleskap og forsyner meg akkurat når det måtte passe meg.

Du finner oppskrift på mine sjokoladekuler og mange flere godbiter i boken min Sunt snop og snacks som du kan kjøpe fra min hjemmeside www.frajordtilbord.no eller www.duggurd.no eller www.naturligliv.no eller www.sanabona.no Bor du i Oslo kan du også stikke innom Røtter, da de også selger mine bøker i tillegg til mye annet snadder.

Comments

 1. Ungene (og de voksne) elsker disse! jummi! så enkelt, så godt, så sunt! Jeg presser sjoko-massen ned i silikonformer, da blir de som små konfekter – lekre å servere!

 2. Minnie Mus says:

  Hei der. De ser gode ut. Har du et alternativ til mandler for oss nøtteallergikere? Ikke noen slags nøtter, men kan spise frø o.l.

 3. Silje Lysberg says:

  Regner med det er ferske dadler….?

 4. Elena katarina says:

  Mm! Har både masse dadlar og mandlarn detta må prøvas :)
  Her er min favorit blandning på sjoklade bollar, prøvar att alltid ha klare som energi bites nær tiden ikke rekker till.

  Ver ikke mengde dokk, rør bara allt samman i en bunke og havregrynen sist.

  Kokosolja
  Lit smør
  Rå kakao
  Lit moskovado sukker
  Dadlar/honning/sirup
  Chiafrø
  Hempfrø
  Knuste linfrø
  Sterk kafe
  Og så havre till passe konsistens.

  Formas till bollar og rullas i sesam frø :)

 5. Hei!
  Jeg lurte litt på hva dere tenker om råkakao/kakao siden det er eksepsjonelt mye fytinsyre i det :S men er det greit en gang i blant? Det står at man bør fermentere kakaoen men jeg tror ikke det kan bli noe godt xD ?

  • Jeg tenker at det er greit en gang i blant. Jeg bruker det nesten aldri, stort sett bare de få gangene jeg baker kake og snopekuler. Det viktigste er det daglige kostholdet. Får du i deg masse næring i hverdagen, så skal du fint tåle å skeie ut innimellom. Anne Marit

Speak Your Mind

*