chili con carne med elgkjøtt

Det er høst og tid for viltkjøtt. Med Duggurds kjøttabonnement sender vi hver måned oppskrifter til inspirasjon. Denne delig, krydrede varianten av chili con carne havnet i posen sammen med elgkjøttet forrige måned. Oppskriften er signert Ingerlise. Velbekomme!

 

 

 

 

2-4 pers
400g kvernet elgkjøtt
2 ss talg/smør/kokosolje
4 fedd hvitløk delt i 2
1 kanelstang
1-2 laubærblad
3 ss tomatpure
2 ts eddik (vagfritt, blandes inn i tomatpureen dagen i
forveien for
å bryte ned pektin)
1/2 ts cummin
Noen dryss chili
Godt med koriander og oregano, gjerne friske urter
Noen gode drag pepper og uraffinert salt
Rotgrønnsaker i terninger eller staver;
løk, kålrot, sellerirot, pastinakk passer nydelig
3-5 dl kjøttkraft/vann tilsatt gelatin

Brun elgkjøttet og tilsett de resterende ingredisenene. La putre under lokk i en god time. Server med frisk koriander, lime og avocado.

Denne varianten av chili con carne kan gjrene lages i leirgryte. Legg kjøtt og grønnsaker i en leirgryte sammen med fettet,
og bland krydderet godt inn i tomatpureen og spe med kraft.
Ha over kjøttet og topp med fersk koriander og. Sett i kjøleskapet
natten over og sett i ovnen når du våkner.
La stå ved ca 60 grader en hel arbeidsdag. Evt 3-4 timer på 100-120 grader.

Marianne About Marianne

Hei. Marianne her. Jeg er kraftmammas datatekniske alibi foruten å drive Duggurd med tilhørende butikk, nettbutikk og kjøttabonnement.

Comments

  1. Denne oppskriften kom på et veldig passende tidspunkt! Har akkurat fryst ned masse elgkjøtt, og lager kraft på beina i dag :)
    Tusen takk for masse bra informasjon og kjøkken-inspirasjon.

  2. Dette så nydelig ut og med fryseren full av elg er dette neste elgemiddag!

Speak Your Mind

*