Bompisaft er ekte styrkedrikk for store og små!

 

Bompisaft er kanskje den mest populære oppskriften jeg har på bloggen min www.frajordtilbord.no. Mange har sagt at den har de laget mange ganger fordi den er så enkel, barna liker den godt (eller kjæresten for dem som ikke har fått/eller ikke vil ha…barn). Det er noe overkommelig. Jeg kan ikke rose godt nok gelatines universalvirkning på kroppen og vil du dypdykke i informasjon om hvorfor det er så genialt, anbefaler jeg deg å lese dette blogginnlegget. Gelatin er rent protein som bygger opp alt kollagen i kroppen, normaliserer magesyreproduksjon og helbreder tarmskader. Med andre ord bør alle som har en form for ubalanse i kroppen kjøre på med gelatin.

Aller best er det å få i seg gelatin i form av gode gammeldagse kraftsupper, der du koker beina både lenge og vel (langt lengre enn alle vanlige oppskrifter på kraftkoking anbefaler) og på den måten få ut de verdifulle mineralene som ligger helt inn i margen. Jeg lager kraftsupper og fryser ned gelatinen slik at jeg har kraft lett tilgjengelig for dager der jeg må bruke tiden på annet enn slow food. Du kan lese mer om hvordan du koker kraft HER!

Gelatin i pulverform er den ultimate fast food løsningen, det er enkelt og genialt. Det jeg ofte gjør er å koke opp et par liter vann hver morgen og tilsette 4 ss gelatin og hiver i litt frosne bær. Rør men ikke pisk rundt med vispen ettersom det da dannes mye skum som ikke er så delikat. Når gelatinen er oppløst og vannet kjølt ned noe ( i kraft av de frosne bærene)  siler jeg blandingen i gjennom et dørslag og skviser bærene med baksiden på en spiseskje, har så i en ss kokosolje og søter med stevia og rå honning eller lønnesirup (naturlig søtning). Voila, så har du styrkedrikk du må lete lenge etter. Vil du ha ekstra næring hiver du i et par never tørket eller frisk brennesle (som er helt gratis og den mest mineralrike landplanten som finnes) men da blir ikke fargen like saftete. Duggurd selger god økologisk gelatin av dypvannsfisk. Ellers er det bare å Google øko gelatin og velge den du finner en god pris på.

Siden prosjekt gelatin ble innført har alle i huset fått økt muskelmasse og ikke minst ser jeg på min sønn at han får mengder med energi når han drikker bompisaft. Han og søstrene har den ofte med på skolen i sine Clean Kanteen – termoser, og minstemor i barnehagen.  Ofte blir varm bompisaft med på skitur når det er godt med noe varmende underveis. Den drikkes ofte til måltider der brødmat serveres, da gelatin komplementerer aminosyreprofilen i måltidet slik at det blir mer god næring for kroppen. Det jeg mener er at korn ikke er en fullverdig proteinkilde, ei heller gelatin, men sammen utfyller de hverandre og blir en rimelig dugandes kilde til protein!

PS! Den stivner til gele om du kjøler den ned, så veldig smart å ha i en termos slik at den holder seg lunken og drikkeklar.

 

Comments

  1. Mini på 13mnd synes denne drikken er den beste i verden! Og jeg synes ikke den er så verst for oss mammaer heller :)

  2. Hei! Har med hell prøvd mange av dine oppskrifter Gry, men denne bompisaften falt av en eller annen grunn ikke i smak hos mine barn. De er ikke vant til saft (det går i vann, juice og sunne smoothies). Jeg bruker gelatin i smoothiesene, men skulle gjerne sett at de ga tommelen opp for bompisaften, slik at de kunne få i seg enda mer gelatin. Kan du si noe om hvor mye søtningsmiddel du bruker pr. liter vann? Mulig det er noe med forholdet her jeg ikke får til. Er ikke så dreven på steviadråper i drikke.. Takk :-)

    • Solbær er en slager her og blåbær- men da gjerne tilsatt litt syre i form av sitron. Bruker du frosne bringebær er de syrlige nok til at saften blir frisk. Kan fort bli litt slapp i smaken om du bare bruker jordbær f.eks. Jeg bruker på 1 liter saft ca 1 ss honning og kanskje 10-15 dråper stevia med bærsmak eller vaniljesmak. Om du ikke bruker stevia så krever det mer honning synes jeg. Sitron kan som sagt kanskje være trikset for å gjøre den litt friskere i smaken? Eller du kan gjøre den om til gele, om de liker det :) Lykke til.

  3. Litt gammelt innlegg, men jeg må bare spørre. 4 ss gelatin per liter vann?

Speak Your Mind

*