Seigmenn

Lørdagsgodt er fast innslag hos oss som hos de fleset andre barnefamilier. Men vi prøver å finne gode alternativer til godteri fullt av hvitt sukker og e-stoffer. Vi prøver å lage ting hjemme, bruke tørket frukt og lage is. Hjemmelaget sjokolade og godiskuler er helt fint altså, men om 3-åringen kunne velge selv var det nok nonstopp og seigmenn som hadde fylt skåla. Altså ikke mammagodteri…  Men good news. Segmenn, eller gelegodteri kan du lett lage selv. Du trenger bare sitronsaft/vann, honning, gelatin og evt andre smakstilsetninger. Det hele er gjort på 10 min.

Ca 1,5 dl sitronsaft og vann. Du kan bruke bare sitronsaft eller bare vann alt ettersom hvordan du liker det. Tips: liker du sure føtter, bruk bare sitronsaft. Er du mer glad i krokodiller, gå for mest vann.

Du trenger:
2-3 ss rå honning
3 ss gelatinpulver
Noen dråper stevia

Så kan du leke deg med andre smaker. Bruk litt usukret solbærsaft, litt appelsinsaft i steden for sitron, saften av friske bær…. Her er det bare å leke seg.

Ha gelatinpulveret i vannet/ sitronsaften i 5 min. Ha det over i en kaserolle og varm opp på svak varme. Rør til alt er oppløst. Rør inn resterende ingredienser og smak til! Hell over i former (sjokoladeformer er utmerket) og sett i fryseren i 5 min. Vips, ferdig og nyt!

Marianne About Marianne

Hei. Marianne her. Jeg er kraftmammas datatekniske alibi foruten å drive Duggurd med tilhørende butikk, nettbutikk og kjøttabonnement.

Speak Your Mind

*